Σάββατο 10 Μαΐου 2025

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών ΠΕ06, 19 Ιουνίου 2025

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ουρανία Σαρρή διοργανώνει επιμορφωτική διαδικτυακή ημερίδα την Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2025, και ώρα 8:30:00-14:00, για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ06 Πρωτοβάθμιας (Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας και Αργολίδας με τίτλο

Sharing experiences,  learning from each other

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (μαθητοκεντρικών και καινοτόμων δράσεων και διδακτικών προσεγγίσεων, διάχυση αποτελεσμάτων προγραμμάτων Erasmus+, eTwinning κτλ).     

Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας WebEx στον σύνδεσμο: 

https://minedu-primary2.webex.com/meet/raniasarri

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα με ατομική ή ομαδική εισήγηση παρακαλούνται να στείλουν την παρουσίασή τους στο sarriurania@gmail.com  μέχρι την Δευτέρα  2-6-25. Μέγιστος χρόνος διάρκειας παρουσίασης: 15’


 

Δευτέρα 5 Μαΐου 2025

Ολοκλήρωση εργασιών επιμορφωτικής δράση «TaC -Beyond CLIL: Pluriliteracies teaching for deeper learning», Κόρινθος, 3-4-Aπριλίου 2025

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική δράση TaC «Beyond CLIL: Pluriliteracies teaching for deeper learning (PTDL)», η οποία διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.



Στο εργαστήριο συμμετείχαν 35 στελέχη εκπαίδευσης (Σύμβουλοι Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων και Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι οποίοι/ες ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την ενδυνάμωση της διδακτικής πρακτικής και τη διάχυση καινοτόμων προσεγγίσεων.



Ο επιμορφωτής του ECML, κ. Kevin Schuck, παρουσίασε το μοντέλο PTDL και μέσα από δυναμικές βιωματικές δραστηριότητες ενέπλεξε ενεργά τους/τις  επιμορφούμενους/ες, γεφυρώνοντας τη θεωρία με την εκπαιδευτική πράξη. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες ανέπτυξαν δεξιότητες σχεδίασης καλά δομημένων μαθημάτων CLIL/PTDL που συνδυάζουν αποτελεσματικά γνωστικούς και γλωσσικούς στόχους.

Η επιμορφωτική δράση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των συμμετεχόντων για διάχυση των αποτελεσμάτων, τη δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο ενός δικτύου PTDL, καθώς και την προσδοκία μελλοντικών συνεργασιών και επιμορφωτικών δράσεων για την προώθηση Βαθειάς Μάθησης.

Το TaC αυτό δεν ήταν ένα απλό γεγονός· ήταν η απαρχή μιας νέας δυναμικής συνεργασίας και έμπνευσης για το μέλλον της εκπαίδευσης.