Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.




Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκάλας στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (AMLMUN 2020) που διεξήχθη στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την Φ.15.1/15455/Δ2/30-09-2-19/ΥΠΑΙΘ απόφαση και τίμησε με την παρουσία της η ίδια η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά την τελετή έναρξης όπου και συνεχάρη τους μαθητές για την συμμετοχή τους.


Το συνέδριο επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιοι για θέματα 'Human Trafficking' τα οποία μεταξύ άλλων αποτελούσαν την ατζέντα του συνεδρίου. Η γλώσσα του συνεδρίου ήταν αποκλειστικά η αγγλική και οι μαθητές, φορώντας επίσημο ένδυμα, πραγματεύονταν διεθνή ζητήματα όπως 'The Philippine Drug War', 'The Question of Libya', 'The Monopoly of international corporations','Accessibility to public healthcare' και πολλά ακόμη,  εκπροσωπώντας τις χώρες που τους είχαν ανατεθεί διεκδικώντας το λόγο και ψηφίζοντας νόμους πάνω στα ζητήματα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν 37 σχολεία από την Αττική και μόνο το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκάλας από την περιφέρεια. Οι μαθητές-τριες είχαν προετοιμαστεί αρκετό καιρό νωρίτερα μελετώντας το σχετικό υλικό που τους είχε οριστεί με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους (κ. Λεϊμονίτη Βασιλική-Γυμνάσιο και κ. Μουρελάτου Νίκη- Λύκειο) εκτός ωρολογίου προγράμματος.


Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Ευρώτα για τη γενναία χορηγία του για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητών και καθηγητών κάνοντας εφικτή την μοναδική αυτή εμπειρία για τους μαθητές μας.

Λεϊμονίτη Βασιλική, Εκπ/κός ΠΕ06, Γυμνάσιο Σκάλας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ


image source PIXABAY
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν προκύψει.
Προσπαθώ να σας δίνω ιδέες με συνδέσμους στην ομάδα του facebook αλλά θέλω να σκεφτούμε τους συναδέλφους που για πρώτη φορά καλούνται να εργαστούν διαδικτυακά.
Σας παρακαλώ λοιπόν να "ανεβάζετε" τους συνδέσμους από τα blogs σας με το υλικό που ετοιμάζετε ή τα worksheets  στην fb ομάδα μας  ή  να τα στέλνετε στο email  μου για να τα αναρτήσω εγώ σε αυτό το blog και την ομάδα μας.
Για τους μαθητές Δημοτικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό από το blog μου στο σχολείο. Αν και δεν έχει ενημερωθεί το υλικό, θα βρείτε χρήσιμους συνδέσμους.
Επίσης, χρησιμοποιείτε τους συνδέσμους του Φωτόδεντρου, Αισώπου, ΙΕΠ, και τα ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ).

Είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.
Πιστεύω όμως πολύ στην μεταξύ μας συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών.

Aς μην αφήσουμε κανέναν συνάδελφο να νιώσει αβοήθητος.