Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Καλές Γιορτές!


EΚΔΗΛΩΣΗ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ







Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε τηνΤρίτη 17/12/2019  εκδήλωση ενημέρωσης–πληροφόρησης με θέμα «Erasmus+: Διαδικασία και καλές πρακτικές». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 1 του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Κόρινθο. Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για την σημασία και την δομή των προγραμμάτων Erasmus+ KA1 και ΚΑ2 ενώ επίσης αναδείχτηκαν οι θετικές εμπειρίες και οι καλές πρακτικές των προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και Αργολίδας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εισηγήσεις:
Οδηγίες για την αίτηση Erasmus+ ΚΑ1, Ελένη Τζανή Συντονίστρια   Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής ΠΕ.11 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.
Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+: School bus  against racism
Ειρήνη Καραπατά, Διευθύντρια του Μουσικού  Σχολείου Κορίνθου
Παρουσίαση του σχεδίου δράσης "Αξιοποίηση των ΤΠΕ και ενίσχυση                          Διαπολιτισμικότητας στο σχολείο μας, ERASMUS+, KEY ACTION 1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων -Κινητικότητα Εκπαιδευόμενων και Προσωπικού, Βάια Μανώλη Δ/ντρια Δ.Σ. Ισθμίας
Erasmus+ KA1 An experience worth living and sharing, Συνοπτική Παρουσίαση της Βασικής Δράσης 1 του Προγράμματος Erasmus+: Στάδια Υλοποίησης και θετικές εμπειρίες, Παραδείγματα από το 2018-1-EL01-ΚΑ101-047413 Σχέδιο Κινητικότητας Προσωπικού     Σχολικής Εκπαίδευσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους με τίτλο "Σκέψου, Μάθε και Ζήσε Δημιουργικά. Οδηγός Επιβίωσης για μικρούς και μεγάλους στην Ευρώπη του 21ου αιώνα." Δέσποινα Χατζηγεωργίου Εκπαιδευτικός ΠΕ06, Ειδικός  Εφαρμοσμένης  Γλωσσολογίας, MSc.
Από το ERASMUS στο ERASMUS+:30 Χρόνια Επιτυχίας, Ζαβαλάρη Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός ΠΕ.06, Γυμνάσιο Λουτρακίου
Παρουσίαση του σχεδίου του Γυμνασίου Ζευγολατιού με τίτλο “Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση” Σαρμά Αργυρώ,  εκπαιδευτικός ΠΕ.86, Γυμνάσιο Ζευγολατιού Κορινθιας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και Αργολίδας ενώ παρευρέθηκαν και απήυθυναν χαιρετισμό ο Κοσμήτορας της Σχολής  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  κ. Κουτσούκης Νικήτας,  ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Αλέξανδρος Αντωνίου και η Αναπληρώτρια Οργανωτική του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου κα. Αικατερίνη Γκίνη.