Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Mediation in teaching, learning and assessment (ME.T.L.A) ONLINE WORKSHOP

 





Το Έργο Mediation in teaching, learning and assessment (ME.T.L.A) αναφέρεται στη γλωσσική πρακτική της διαμεσολάβησης, μια σημαντικής πτυχής στη διαδικασία ανάπτυξης της πολυγλωσσικής ικανότητας του σύγχρονου ατόμου. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία υλικού που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών  με τη συγκεκριμένη πρακτική και θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης και αξιολόγησης των δεξιοτήτων διαμεσολάβησης των μαθητών τους.

Το διήμερο, διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «MEDIATION IN TEACHING, LEARNING AND ASSESSMENT (M.E.T.L.A)» που πραγματοποιήθηκε στις 18/19 Μαΐου 2021 ήταν μια ευκαιρία να επικοινωνήσουν ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες με την ομάδα του Έργου, στο πλαίσιο ενός απόλυτα δίγλωσσου σεμιναρίου και με την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο θεωρητικό και το πρακτικό του μέρος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκε το θεωρητικό υπόβαθρο και οι στόχοι του Έργου και δόθηκαν παραδείγματα δραστηριοτήτων διαμεσολάβησης σε διαφορετικές γλώσσες με βάση το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες 2020 (CEFR-CV). Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες  σχεδίασαν τις δικές τους δραστηριότητες διαμεσολάβησης με την καθοδήγηση της ομάδας του Έργου.

Επόμενο βήμα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η διάχυση της γνώσης που αποκτήθηκε  από το σεμινάριο μέσα από επιμορφωτικές συναντήσεις, αναρτήσεις του υλικού σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους και σχετικές δημοσιεύσεις, με απώτερο στόχο τη σωστή ενσωμάτωση της διαμεσολάβησης στις διδακτικές πρακτικές των εκπαιδευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ