Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΕ
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Κατερίνα Βαρελοπούλου. Εδική Παιδαγωγός ΚΕΣΥ Μεσσηνίας
Υλικό που παραδόθηκε κατά την επιμορφωτική ημερίδα ΠΕ06στην Μεσσηνία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Αγαπητές/Αγαπητοί συνάδελφοι στην Κορινθία,

Η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει τον προγραμματισμό των επιμορφωτικών συναντήσεων/ημερίδων ΠΕ06 Μαρτίου στην Κορινθία.
Συγκεκριμένα:
1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ06 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
 Σήμερα θα έφτανε στο σχολείο σας η πρόσκληση για την επιμορφωτική συνάντηση που είχα προγραμματίσει για την επόμενη Δευτέρα 16/3 με θέμα την Δημιουργικότητα και με ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο. Αποφάσισα να την αναβάλω και να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση αφού όλοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς.
Εξετάζω την περίπτωση να κάνω αυτή την συνάντηση εξ αποστάσεως. Θα σας ενημερώσω όταν έχω κάτι πιό συγκεκριμένο καθώς συνεργάζομαι με άλλους συναδέλφους να βρω την ιδανική πλατφόρμα και να σας χωρίσω σε ομάδες.
Προς το παρόν αναμένετε καινούρια ενημέρωση.

2.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ06 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2η ΟΜΑΔΑ.
Όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 Α/θμιας εργάζονται σε σχολ. μονάδες που δεν είχαν προσκληθεί στην προηγούμενη επιμορφωτική ημερίδα στον Άσσο:  έχω προγραμματίσει να σας καλέσω στις 17/3 στο 4ο Δ.Σ. Κιάτου σε ημερίδα που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την ΣΕΕ ΠΕ70 Ελένη Παπαζήση.
Με την ευκαιρία κλεισίματος κάποιων σχολικών μονάδων όπου η ΣΕΕ ΠΕ70 έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή ημερίδας, θα καλέσω κι εγώ όσους δεν είχα καλεσει στην  ημερίδα του Άσσου. Όμως δεν είμαι βέβαιη πως και αυτή η επιμόρφωση θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί καθώς περιμένω την απόφαση της έκτακτης ολομέλειας του ΠΕΚΕΣ στις 11/3 που θα αποφασίσει για την αναβολή ή την συνέχιση των επιμορφώσεων. Θέλω λοιπόν να σας ενημερώσω άτυπα γι'αυτή την ημερίδα για να κάνετε κι εσείς τον προγραμματισμό σας με το σχολείο (κάντε μια συζήτηση με τον Δ/ντη σχετικά) και την οικογένεια. Η επίσημη πρόσκληση θα σταλεί στα σχολεία σας την Τετάρτη 11/3 σε περίπτωση που αποφασίσει η ολομέλεια την συνέχεια δεξαγωγής επιμορφώσεων.
Προσωπικά, θα προτιμούσα να μην σας ταλαιπωρήσω και να την αναβάλω και αυτό θα εισηγηθώ.
Συγκεκριμένα, αυτή η ημερίδα απευθύνεται στους ΠΕ06 που εργάζονται στις παρακάτω σχολ. μονάδες:
Καλό είναι όσες/όσοι εμπλέκεστε να με ενημερώσετε και για την δική σας άποψη επι του θέματος καθώς και για τις προθέσεις σας σχετικά με την συμμετοχή σας στην ημερίδα.

Καλό απόγευμα!

FREE IMAGES FOR YOUR WORKSHEETS


ΕΔΩ  μπορείτε να βρείτε εικόνες για να κάνετε ελκυστικά τα φύλλα εργασίας σας, τις παρουσιάσεις σας κτλ.
Για άλλη θεματολογία, πληκτρολογείτε τις λέξεις κλειδιά στην αναζήτηση. Για παράδειγμα school , fantasy, nature, animals 
Καλή πλοήγηση!