Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024

DYSLEXIA: THE LEXIS PROGRAMME RESOURCE MATERIAL FOR EFL TEACHERS

 


Supporting English Language Teachers To Upgrade Teaching And Learning Of Children With Dyslexia Through The Integration Of Emerging Technologies And The Acquisition Of Digital Skills

The main aims of the Educational Pack are to strengthen EFL teachers’ profiles by developing innovative methodologies that target the needs of children with dyslexia and to increase learning opportunities and the motivation of children through the CLIL methodology.

CLICK HERE TO GET ACCESS TO THE EDUCATIONAL PACK

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024

Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών ΠΕ06 Αγγλικής και ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Οι Σύμβουλοι  

Αγγλικής Γλώσσας  Κορινθίας και Αργολίδας  Σαρρή Ουρανία

Αγγλικής Γλώσσας Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας Παππά Βασιλική 

και  Γαλλικής Γλώσσας Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Δυτικής Αττικής Πλιώτα Μαρία 

συνδιοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση 

για εκπαιδευτικούς ΠΕ06 και ΠΕ05 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

με θέμα: Μαθησιακές Δυσκολίες και Διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας

Ημερομηνία: Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Ώρα: 12:00-14:00 μ.μ.

Χώρος: Διαδικτυακή αίθουσα της Σ.Ε  Ουρανίας Σαρρή

Εισηγήτρια της επιμορφωτικής συνάντησης:  Γκουντή Παναγιώτα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας Β’ Αθήνας (2η θέση), εξειδικευμένη σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Παρακαλείσθε για την καλύτερη οργάνωση της θεματικής της επιμορφωτικής συνάντησης, να δηλώσετε τη συμμετοχή  σας στο ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrlBPQqBUW26l756u4f1hFhN39qvy033NqEhW8CLE-b9zqQg/viewform

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Έναρξη Νέας Περιόδου Υποβολής Αιτήσεων για Επιμόρφωση στην Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)

 .ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΕΠ https://iep.edu.gr/el/component/k2/2270-deltio-typou-enarksi-neas-periodou-ypovolis-aitiseon-gia-epimorfosi-stin-eisagogi-tis-agglikis-glossas-sto-nipiagogeio-ean

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ενισχύοντας την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών  καθώς και την ενδυνάμωση των επικοινωνιακών αλλά και άλλων κοινωνικών, γνωστικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών, στο πλαίσιο της ολόπλευρης ανάπτυξή τους για την ευημερία και τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους ως δημοκρατικών πολιτών σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, ανακοινώνει την έναρξη νέας περιόδου υποβολής αιτήσεων για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δράσης «Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)». Το πρόγραμμα αξιοποιεί το εκπαιδευτικό υλικό που ανέπτυξε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επικαιροποιημένο ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ60, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε προηγούμενες επιμορφωτικές περιόδους. Είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικοί να έχουν δηλωθεί από το σχολείο τους στην πλατφόρμα myschool.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2024, ώρα 13:00 έως την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024, ώρα 13:00, μέσω του μητρώου του ΙΕΠ (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php).

Η επιμόρφωση θα ξεκινήσει την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2024, ώρα 13:00. Για την παρακολούθηση της επιμόρφωσης, η οποία έχει συνολική διάρκεια 24 ωρών, οι συμμετέχοντες/ουσες θα συνδεθούν στην πλατφόρμα Moodle του ΙΕΠ (https://elearning.iep.edu.gr/study/course/view.php?id=3737) μέσω της υπηρεσίας TAXISnet.

Η επιμόρφωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς έως τις 14 Μαρτίου 2025, καθώς μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρχει δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, θα εκδοθούν βεβαιώσεις που θα είναι διαθέσιμες μέσω του μητρώου του ΙΕΠ από την Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2025, ώρα 13:00.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο helpdesk του ΙΕΠ (https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php?topicId=50).

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024

Πρόσκληση σε επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) Προσχολικής Εκπαίδευσης Κορινθίας-Αργολίδας


 Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) Ουρανία Σαρρή διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση  για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ06 που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία Κορινθίας και Αργολίδας.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με τους Σ.Ε. ΠΕ60  Κορινθίας και Αργολίδας Αλεξάνδρα Νικολάου και Ιωσήφ Κωνσταντίνου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, και ώρα 12:00-14:00. 

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

 


ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 

Η διαμόρφωση των Οδηγιών για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο Γυμνάσιο βασίζεται στο Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες (ΕΠΣ-ΞΓ) για την υποχρεωτική εκπαίδευση (Υ.Α. 141417/Δ2/02-09-2016, ΦΕΚ 2871/τ.Β΄/09-09-2016 , λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα ισχύοντα διδακτικά βιβλία και άλλες πηγές εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ) Το ΕΠΣ-ΞΓ προδιαγράφει τους προσδοκώμενους στόχους και οργανώνει τη γλωσσική ύλη βάσει επικοινωνιακών γλωσσικών ικανοτήτων που αναμένεται να κατακτήσουν οι μαθητές/-ήτριες κατά επίπεδο γλωσσομάθειας σύμφωνα με την εξάβαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ)1. Για τον λόγο αυτό, το ΕΠΣ-ΞΓ περιλαμβάνει γενικούς και επιμέρους δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας, οι οποίοι συνίστανται σε αναλυτικές δηλώσεις σχετικά με τις δράσεις ή ενέργειες που αναμένεται να είναι σε θέση να κάνουν οι μαθητές/-ήτριες σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να θεωρούνται επαρκείς χρήστες της γλώσσας στο εν λόγω επίπεδο. Η κάθε δήλωση είναι ένας «περιγραφικός» δείκτης (περιγραφητής) της επικοινωνιακής επάρκειας των μαθητών/-τριών. 

Οι δείκτες (περιγραφητές) του ΕΠΣ-ΞΓ είναι συστοιχισμένοι με τους δείκτες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες (ΚΕΠΑ/CEFR)2 του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) και αφορούν τα επίπεδα γλωσσομάθειας από το Α1 μέχρι το Β2. 

Σύμφωνα με το ΕΠΣ-ΞΓ, τα αναμενόμενα επίπεδα γλωσσομάθειας βάσει των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο είναι τα ακόλουθα: 


 Με την εφαρμογή του ΕΠΣ-ΞΓ προωθείται μία μετατόπιση στην ξενόγλωσση εκπαίδευση από την υλικοκεντρική και τη δασκαλοκεντρική στη μαθησιοκεντρική και τη μαθητοκεντρική προσέγγιση, η οποία αφορά τον τρόπο οργάνωσης του διδακτικού/μαθησιακού αντικειμένου της ξένης γλώσσας και της διδακτικής/μαθησιακής διαδικασίας, κοινό για όλες τις ξένες γλώσσες. Η προσοχή του/της εκπαιδευτικού στρέφεται από την «κάλυψη της ύλης» του μαθήματος στον ίδιο/στην ίδια τον/την μαθητή/-ήτρια και συγκεκριμένα από το «τι θα διδαχθεί» στο «τι θα μάθει» ο/η μαθητής/-ήτρια. Με άλλα λόγια, το ενδιαφέρον του/της εκπαιδευτικού στρέφεται στο πώς μπορεί να βοηθήσει τον/την μαθητή/-ήτρια να πράξει γλωσσικά αξιοποιώντας όλες τις πηγές νοηματοδότησης που του παρέχονται μέσα από επικοινωνιακές γλωσσικές δραστηριότητες, ώστε να αποκτήσει σχετική επάρκεια για να επικοινωνεί ικανοποιητικά μέσω της ξένης γλώσσας στη συγκεκριμένη περίσταση επικοινωνίας ή στο συγκεκριμένο συγκειμενικό πλαίσιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Juvenes Translatores 2024: Μαθητικός διαγωνισμός μετάφρασης που διοργανώνει η Ε.Ε


 Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν έως τις 14 Οκτωβρίου 2024.

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον 18o διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores 2024, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2007.

Στόχος του ανωτέρω διαγωνισμού είναι η προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και η ενθάρρυνση των νέων γλωσσομαθών. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν έως τις 14 Οκτωβρίου 2024.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 ταυτόχρονα σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφράσουν ένα κείμενο ανάμεσα σε δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Οι νικητές και οι νικήτριες (ένας/μία από κάθε χώρα της Ε.Ε.) θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου 2025 και θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής των βραβείων στην έδρα της Επιτροπής, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών ως μάθημα Γενικής Παιδείας και ως μάθημα Τομέα και Ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ. και Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2024-2025

  


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

 


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

H εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά το σχολικό έτος

2020-2021 σε μικρό αριθμό νηπιαγωγείων (58) και επίσημα στο σύνολο των νηπιαγωγείων της

ελληνικής επικράτειας κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 μέσα από το πρόγραμμα ΕΑΝ. Το

πρόγραμμα αποτελεί μία καινοτόμα εκπαιδευτική δράση και στοχεύει στην υποστήριξη της

εισαγωγής της αγγλικής γλώσσας μέσω ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών σεναρίων και

δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου.

Σκοπός της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο είναι ο εμπλουτισμός του

προγράμματος του Νηπιαγωγείου – μεθοδολογικά και θεματικά – σε σχέση με τη γλωσσική και

ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της

διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του/της ενεργού πολίτη στη

σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία1. Η αγγλική γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση δεν αποτελεί

διακριτό γνωστικό αντικείμενο, αλλά είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικο-παιδαγωγικό

προσανατολισμό, τις αρχές και τη μεθοδολογία του νέου Προγράμματος Σπουδών της Προσχολικής

Εκπαίδευσης2 και δεν λειτουργεί αποσπασματικά ή απομονωμένα. Για πρώτη φορά λαμβάνεται

υπόψη τι μαθαίνουν τα παιδιά και τι γνωρίζουν πριν εισαχθεί η νέα γλώσσα.

Το EAN εισάγει το συνεργατικό μοντέλο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα μεταξύ

των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών. Μολονότι η σχετική Κοινή Υπουργική

Απόφαση3 ανέφερε ότι οι δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνονται «παρουσία

νηπιαγωγού», το ΕΑΝ υιοθέτησε μια πολύ δυναμική και ενεργό συμμετοχή και συνέργεια του/της

νηπιαγωγού σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών

διασφαλίζει ότι υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην κάθε τάξη και στις

δημιουργικές δραστηριότητες στα αγγλικά, οι οποίες συνεχίζουν και εμπλουτίζουν τη μαθησιακή

εμπειρία. Το συνεργατικό πλαίσιο ενισχύεται και ενδυναμώνεται με τον σχεδιασμό κοινής

επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς των δύο ειδικοτήτων.

Το ΕΑΝ εισάγει την προσέγγιση Ολοκληρωμένη Εκμάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας (Content and

Language Integrated Learning - CLIL) στην ελληνική εκπαίδευση επίσημα και με συστηματικό τρόπο

μέσα από μία ολοκληρωμένη μεθοδολογική προσέγγιση αλλά και με εκπαιδευτικά σενάρια CLIL,

υποστηρίζοντας το διαθεματικό και διεπιστημονικό χαρακτήρα της μάθησης στο Νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την προσέγγιση CLIL οι μαθητές διδάσκονται το περιεχόμενο (content) ενός θέματος του

Προγράμματος Σπουδών μέσω της ξένης γλώσσας (language). Η διδασκαλία είναι διπλής εστίασης και

δίνεται ταυτόχρονα έμφαση στη ξένη γλώσσα και σε κάποιο θεματικό πεδίο ή θεματική ενότητα, ακολουθώντας τη διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση που εφαρμόζεται στο νηπιαγωγείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε μια μετατόπιση από τη δραστηριοκεντρική

προσέγγιση της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, όπως εφαρμόζεται στις επόμενες βαθμίδες, στην

ανάπτυξη εκπαιδευτικών σεναρίων τύπου “soft CLIL”, όπου ο προσανατολισμός είναι στη γλώσσα.

Μέσα από την εφαρμογή των σεναρίων αυτών, οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν θεματικές ενότητες του

Προγράμματος Σπουδών μέσα από την ξένη γλώσσα, στοχεύοντας πρωταρχικά στην ανάπτυξη της

γλώσσας και δευτερευόντως στην απόκτηση γνώσεων περιεχομένου στις θεματικές αυτές.

Τα εκπαιδευτικά σενάρια ΕΑΝ ακολουθούν συγκεκριμένη θεματική ανάπτυξη για τη διευκόλυνση

στην κατανόηση της πληροφορίας και την υποστήριξη στην ανάπτυξη άλλων σεναρίων και αξιοποιούν

και ενσωματώνουν Θεματικά Πεδία που ορίζονται στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για την Προσχολική

Εκπαίδευση (2021) και συγκεκριμένα τα εξής: Παιδί και Επικοινωνία (Γλώσσα & ΤΠΕ), Παιδί, Εαυτός

και Κοινωνία (Προσωπική και Κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη & Κοινωνικές Επιστήμες), Παιδί

και Θετικές Επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες & Τεχνολογία Κατασκευών) και Παιδί,

Σώμα, Δημιουργία και Έκφραση (Κινητική αγωγή & Τέχνες).

Τα σενάρια ΕΑΝ προσφέρουν ένα πλαίσιο μάθησης με νόημα και σκοπό ώστε οι δραστηριότητες να

μη λειτουργούν απομονωμένα στη μαθησιακή διαδικασία αλλά να δημιουργούν συνέχεια στο

εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να αξιοποιούν τα γνωστικά αποθέματα των μαθητών/-τριών και το

οικογενειακό τους κεφάλαιο. Επιπλέον, στοχεύουν στην ενσωμάτωση της αγγλικής γλώσσας με

φυσικό τρόπο ακολουθώντας έτσι μια περισσότερο παιδοκεντρική προσέγγιση η οποία επενδύει στη

διερευνητική μάθηση και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Παράλληλα, προωθούν την ολόπλευρη

ανάπτυξη των παιδιών, καλλιεργώντας γνωστικές, γλωσσικές, επικοινωνιακές και κοινωνικο-

συναισθηματικές δεξιότητες, διαπολιτισμική επίγνωση και παιδαγωγικές αξίες που ενδυναμώνουν

στα παιδιά την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη.

Τα σενάρια ΕΑΝ και η γενικότερη φιλοσοφία και μεθοδολογία της εισαγωγής της Αγγλικής Γλώσσας

στο Νηπιαγωγείο δίνουν έμφαση στον προφορικό λόγο μόνο, σε πολυαισθητηριακές βιωματικές

προσεγγίσεις, στην μέθοδο της Ολικής Αισθητηριακής Κινητικής Απόκρισης (Total Physical Response),

στη συχνή αλλά όχι ανούσια επανάληψη και στην επαναφερόμενη γνώση. Αξιοποιούνται κυρίως

τραγούδια, ρίμες, ποιήματα, σύντομες ιστορίες, παιχνίδια, κατασκευές και ό,τι άλλο συντελεί στην

παιγνιώδη εκμάθηση και συμβάλλει ουσιαστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής

ηλικίας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, ανοιχτούς εκπαιδευτικούς

πόρους, εικόνες (flashcards), πραγματικά αντικείμενα (realia), εκπαιδευτικά παιχνίδια που διαθέτουν

τα νηπιαγωγεία όπως παζλ και επιτραπέζια και διάφορα υλικά και μέσα, φυσικά και τεχνητά.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται συγκεκριμένες παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προτάσεις

μέσα από τις οποίες μπορεί να προσφερθεί στα παιδιά μια ποιοτική μαθησιακή εμπειρία που συνάδει

με το σκοπό και τους στόχους του ΕΑΝ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ





Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ "UPDATING OUR TESOL TEACHING PRACTICES"

 


Πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ06 στην Κορινθία και την Αργολίδα σε κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας. Ευχαριστώ θερμά όσους-ες συμμετείχαν και εμπλούτισαν με τις ιδέες τους το περιεχόμενο της κάθε συνάντησης.

Στον σύνδεσμο

 https://drive.google.com/file/d/189856bO0NZjSctvSYBGb6WCD4CaOk0rN/view?usp=sharing  

μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε το υλικό της επιμόρφωσης.

Επίσης, αν χρειαστείτε βεβαίωση (όσοι-ες υπογράψατε το παρουσιολόγιο) μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIfOWMHRYB8oh-fVdDoYDs1b5DygIxAk3D7BhCHN5d58oAuA/viewform 

Οι νέοι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν ιδέες για το ξεκίνημα  από την παρουσίαση που θα βρουν στον σύνδεσμο https://docs.google.com/presentation/d/1J-NE0o0h4uFGBZa4Mw1_PjjzRtHvlQUY/edit?usp=sharing&ouid=105096005951191167781&rtpof=true&sd=true




Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

BACK TO SCHOOL WITH TRAINING SESSIONS

Kαλή σχολική χρονιά σε όλους/ες!

Καλωσορίζουμε τους/τις νέους συναδέλφους στις Περ. Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας!

Αρχίζουμε δυναμικά με δια ζώσης επιμορφώσεις.

Καλή μας αρχή!





Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ "SHARING EXPERIENCES, LEARNING FROM EACH OTHER"


 H Ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες και πρόσφεραν πρακτικές ιδέες για όλα τα επίπεδα και όλες  τις βαθμίδες.

Ευχαριστούμε τις εξαιρετικές εισηγήτριες που μας ενέπνευσαν και έκαναν την καινοτομία πιο προσιτή.

Ευχαριστούμε και όσους-ες παρακολούθησαν με προσοχή μέχρι το τέλος!

Η ανατροφοδότηση που λάβαμε μας δίνει δύναμη να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές μας συναντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η Ημερίδα αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την ενίσχυση της κοινότητας μάθησης και πρακτικής με εργαλείο  αυτό το ιστολόγιο και την ομάδα μας στο Facebook.

Απευθύνω σε όλους-ες πρόσκληση για να μοιραστείτε υλικό, ιδέες, φωτογραφίες και επιτεύγματα των μαθητών/τριών σας.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΕ06 ΤΡΙΤΗ 18-6-24

 


Online meeting
for Primary and Secondary EFL teachers
in Korinthia and Argolida

Tuesday, June 18

9:00-14:00

Webex link

 https://minedu-primary2.webex.com/meet/raniasarri

Διοργάνωση: Ουρανία Σαρρή

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06

Κορινθίας-Αργολίδας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      «Καινοτομία στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας»  Ουρανία Σαρρή,  Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06

      «Critical thinking around the park» Σοφία Γιαννακάκη, 7ο Δ.Σ. Άργους

      «Διδακτικές Ιδέες Σεναρίου: Lend a Helping Hand Come Rain or Shine». Κατερίνα Ταμπάκη, M.A. in Literature, 2ο Δ. Σ. Άργους

      «Επικοινωνούμε ή διαμεσολαβούμε;  Εισαγωγή στη γλωσσική διαμεσολάβηση (language mediation) και τις διδακτικές της εφαρμογές». Κωνσταντίνα Ζαβαλάρη, M.Ed. Applied Linguistics (The OU), Διευθύντρια, Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρων.

      «Jobs and Careers , Think-Tac-Toe. Εφαρμόζοντας τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner με τη στρατηγική της τρίλιζας» - Κατερίνα Λαγογιάννη (ΠΕ06), 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

      «Used to and Our Choreography». Ανθία Λαφάρα, MA in Language Disorders, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αργολίδας

      «When learning poses dilemmas, gamify your teaching. Μάθηση που βασίζεται στο δίλημμα και στην πλατφόρμα dibl». Δέσποινα Χατζηγεωργίου, M.Sc. Applied Linguistics  , 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους- Χρύσα Σαββάκη, M.Ed. Education Management, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

      «Η Χρήση του Διαδραστικού Πίνακα στο Μάθημα των Αγγλικών». Καλκατζάκου Γεωργία, Καθηγήτρια Αγγλικών, Δ. Σ. Φιχτίου

      Ερωτήσεις- Συζήτηση

 












Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας και Αργολίδας σε διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών

H Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ουρανία Σαρρή διοργανώνει 

επιμορφωτική διαδικτυακή ημερίδα 

την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, και ώρα 09:00-14:00, για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ06, με τίτλο:

“ Sharing experiences, learning from each other”


Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (μαθητοκεντρικών και καινοτόμων δράσεων και διδακτικών προσεγγίσεων).

Η ημερίδα απευθύνεται στους στις εκπαιδευτικούς ΠΕ06 Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας και Αργολίδας.θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας WebEx στον σύνδεσμο: 

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα με ατομική ή ομαδική εισήγηση παρακαλούνται να στείλουν την παρουσίασή τους στο sarriurania@gmail.com 
μέχρι την Τρίτη 11-6-24.

 Μέγιστος χρόνος διάρκειας παρουσίασης: 15’.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Τελικές εξετάσεις στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας για το σχολικό έτος 2023-24



 Στους παρακάτω συνδέσμους συμπεριλαμβάνεται υλικό που δημιουργήθηκε από τους Σ.Ε. ΠΕ06 και αφορά στην τελική αξιολόγηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας για το σχολικό έτος 2023-24. Το υλικό περιέχει τη σχετική νομοθεσία, οδηγίες εκπόνησης θεμάτων και παραδείγματα:


1.     Η τελική αξιολόγηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας

2.     Ο ρόλος και η αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων στη διδασκαλία των Αγγλικών


Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο Β ́ Φάση Επιμόρφωσης ΕΑΝ σχολ. έτους 2023-24

 


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη νέας περιόδου υποβολής

αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση για την Εισαγωγή της

Αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ). Το Πρόγραμμα υλοποιείται με ίδια μέσα, με

βάση το επιμορφωτικό υλικό που αναπτύχθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της

Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)», MIS 5093563, του Επιχειρησιακού

Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-

2020», μετά από επικαιροποίησή του.

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιμόρφωσης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και

εκπαιδευτικοί ΠΕ06 & ΠΕ60, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που δεν εγγράφηκαν ή δεν

ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σε προηγούμενες περιόδους, καλούνται να υποβάλουν αίτηση

συμμετοχής από την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 και ώρα 13.00 μέχρι την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

και ώρα 13.00 στο μητρώο του ΙΕΠ, μέσω του συνδέσμου

https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php, ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην

ιστοσελίδα σχετική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν την αίτησή τους εμπρόθεσμα και πληρούν τις

προϋποθέσεις (έχουν δηλαδή δηλωθεί στο myschool από το σχολείο τους) θα μπορούν από

την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 και ώρα 13.00 να συνδεθούν στην πλατφόρμα moodle

(https://elearning.iep.edu.gr/study/course/view.php?id=3737) για να ξεκινήσουν την

επιμόρφωσή τους, συνολικής διάρκειας 24 ωρών.

• Η σύνδεση στην πλατφόρμα γίνεται με προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

• Η επιμόρφωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου

2024. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρχει δυνατότητα συνέχισης του

προγράμματος, αλλά οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε νέα

περίοδο επιμόρφωσης.

• Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, θα εκδοθούν βεβαιώσεις, οι οποίες

θα είναι διαθέσιμες μέσω του μητρώου του ΙΕΠ από 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα, μπορείτε να απευθύνεστε στο helpdesk του

ΙΕΠ: https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php?topicId=50

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕ06 Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Εναλλακτική αξιολόγηση μαθητών στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας».


Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) Κορινθίας- Αργολίδας Ουρανία Σαρρή  έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή επιμορφωτικής συνάντησης  για τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ06 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας με θέμα:

               «Εναλλακτική αξιολόγηση μαθητών στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας».

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Γενικό Λύκειο Βραχατίου την Δευτέρα 1-4-24 και ώρα 11:45-14:00.

Για την καλύτερη διοργάνωση της συνάντησης,παρακαλούμε να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOOyN30p6Gjre0qIQkioBUmcF9HC29EuG1aiWoKUwfn66qNQ/viewform 

 

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

NEO! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ


Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης σε επιμορφωτικό πρόγραμμα 7 ωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σας γνωστοποιούμε ότι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, έχουν προγραμματίσει σε συνεργασία με τον κ. Αθανάσιο Τζιμογιάννη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  και με τον κ. Παναγιώτη Τσιωτάκη, Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  επιμορφωτικό πρόγραμμα 7 ωρών (4 ώρες εξ αποστάσεως ασύγχρονη παρακολούθηση και 3 ώρες δια ζώσης εργαστήριο) με τίτλο:

«Η Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative Artificial Intelligence)

στην Εκπαίδευση»

Ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανεστραμμένης Τάξης (flipped classroom), το επιμορφωτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Ø  4 ώρες παρακολούθηση του MOOC «Το ChatGPT στην Εκπαίδευση. Πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα».

Το MOOC έχει σχεδιαστεί από τον κ. Τσιωτάκη, είναι ελεύθερο και δωρεάν και περιλαμβάνει ολιγόλεπτα βίντεο, παραδείγματα, προαιρετικές ασκήσεις-εφαρμογές καθώς και ένα ερωτηματολόγιο.

 

Όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο είναι απαραίτητο να έχουν παρακολουθήσει το MOOC, ώστε να είναι εξοικειωμένοι/ες με βασικές έννοιες και λειτουργίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και του ChatGPT

Ο σχετικός σύνδεσμος για την απαραίτητη προ-μελέτη του υλικού είναι:

  https://www.udemy.com/course/chatgptgredu/

Ø  3 ώρες δια ζώσης εργαστήριο

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε απογευματινή ώρα, στην αίθουσα εργαστηρίου του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη – Κόρινθος) από τον κ. Τσιωτάκη.

 

*****

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και τις προτιμήσεις σας για τις μέρες και ώρες των εργαστηρίων στη φόρμα Google στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfs9S0tSRUZ78JrMWUM3cMo7NYSxK1XTTKxi53QryrlGuL4Vg/viewform?usp=sf_link

 

Στο εργαστήριο υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν, μπορούν να έχουν μαζί τους τον δικό τους φορητό υπολογιστή.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-DEBATE-IT

 


Το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας πρόκειται να διοργανώσει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό

Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα “Debate It” κατά το σχολικό έτος 2023- 2024 που θα

υλοποιηθεί διά ζώσης, εκτός και αν η διαδικτυακή διεξαγωγή επιβάλλεται λόγω των

τρεχουσών υγειονομικών ή άλλων συνθηκών.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει διπλό σκοπό: αφενός να διευρύνει το πνεύμα των

μαθητών, καλλιεργώντας τους στην ομαδική εργασία αλλά και στη διατύπωση γνώμης και

αφετέρου στην αξιοποίηση των γνώσεων που λαμβάνουν διδασκόμενοι την αγγλική

γλώσσα. Οι αγώνες επιχειρηματολογίας προωθούν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των

μαθητών και, κατ’ επέκταση, τη διαμόρφωση μελλοντικών προβληματισμένων και ενεργών

πολιτών, εξοικειωμένων με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Οι αγώνες ρητορικής έχουν

προστιθέμενη διδακτική και παιδαγωγική αξία, καθώς συμβάλλουν με βιωματικό τρόπο

στην αξιοποίηση γνώσεων από μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος. Εξάλλου, έτσι οι

μαθητές είναι δυνατό να αναβαθμίσουν την ετοιμότητά τους στην παραγωγή προφορικού

λόγου, που αποτελεί μια από τις βασικές μακροδεξιότητες λόγου. Ταυτόχρονα, η αγγλική

γλώσσα διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της

επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών σε ένα πλήθος περιστάσεων, ενώ ένα σημαντικό

μέρος της διδασκαλίας της είναι η ικανότητα διατύπωσης επιχειρημάτων και γενικώς

τεκμηριωμένου γραπτού και προφορικού λόγου σε σχέση με διαχρονικά ή επίκαιρα

ζητήματα.

Μαθητές στους οποίους απευθύνεται

Ο αγώνας αφορά μαθητές Γυμνασίου (Α’, Β’, Γ’ τάξη) δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της

Ελλάδας και του εξωτερικού. Ιδίως για τα τελευταία διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή τους

διέπεται από τους ίδιους κανόνες, ενώ η μετακίνησή των μαθητών στην Ελλάδα

προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, εφόσον πραγματοποιείται δια ζώσης,

διέπεται από τη σχετική νομοθεσία.


Στοιχεία του φορέα διοργάνωσης


O διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας. Ως υπεύθυνος επικοινωνίας

ορίζεται ο Διευθυντής του σχολείου, Λάζαρος Μωυσιάδης. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι

τα εξής:

Ταχυδρομική διεύθυνση: Καρυωτάκη 4 & Ρίτσου 3

Α, Ευκαρπία, ΤΚ 56429

e-mail: mail@2gym-efkarp.thess.sch.gr και 2gym.efkarp@gmail.com

Iστοσελίδα: http://2gym-efkarp.thess.sch.gr/

Tηλέφωνο: 2310689173

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Δήλωση συμμετοχής εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 7 ωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


 Σε συνέχεια του εγγράφου με  θέμα: «Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 7 ωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» 25-01-2024 /Αρ. Πρωτ: 547/25-1-24,   καλούμε τις/τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 Π/θμιας Εκπ/σης να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε ένα από τα  δύο εργαστήρια που είναι διαθέσιμα για τον κλάδο τους.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Τσιωτάκης,  Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα Google στον παρακάτω σύνδεσμο.

 https://forms.gle/vuu1XuXPVE8bV8LT6

 Στο εργαστήριο υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές αλλά όποια ή όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του τον δικό του φορητό υπολογιστή.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Εργαστηρίου, στον 2ο όροφο, στο κτίριο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη στην Κόρινθο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

Στο τέλος των εργαστηρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς.

 

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

RPLTL Special Issue on ‘Integrating English as a Lingua Franca in Education’


The new volume of the online academic journal "Research Papers in Language Teaching and Learning” has been published on the website http://rpltl.eap.gr/  

The title of the Special Issue is ‘Integrating English as a Lingua Franca in Education’  You will find it in the "Current Issue section (Issue 14, Volume 1).

This peer-reviewed electronic journal is dedicated to publishing research in the domains of TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) and Applied Linguistics.

Its mission is two-fold:
(a) to promote efficient dissemination of the best of the research that is carried out by students and graduates of the M.Ed. in TESOL of the Hellenic Open University, and
(b) to facilitate academic exchange between the students and faculty of that programme and members of the wider professional and academic community on a world-wide basis.

Read the 1st volume on https://rpltl.eap.gr/images/2024/RPLTL14_Issue1.pdf