Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Οδηγίες για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών της Α' και Β' Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020

 Ι. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 Για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο ΓΕΛ προτείνονται και διανέμονται:
  Ο Φάκελος Υλικού: Αγγλικά Γενικού Λυκείου 1 για την Α΄ ΓΕΛ
 Ο Φάκελος Υλικού: Αγγλικά Γενικού Λυκείου 2 για τη Β΄ ΓΕΛ

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη διδασκαλία τους ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο της μαθησιακής περίστασης - τους μαθητές και τις μαθήτριες με τα ιδιαίτερα μαθησιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τους, το σχολείο, το κοινωνικό περιβάλλον-, και να καθορίσουν τον τρόπο αξιοποίησης του διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού:
  επιλέγοντας τα μαθησιακά αντικείμενα ανάλογα με τις εκάστοτε διδακτικές ανάγκες
  εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο της διδασκαλίας μέσω της αξιοποίησης: o του ψηφιακού υλικού που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών Ξένων Γλωσσών1 (https://www.iep.edu.gr/moodle/login/index.php),
 o στο ΦΩΤΟΔΕΝΔΡΟ (http://photodentro.edu.gr/) και στην πλατφόρμα ΑΙΣΩΠΟΣ (http://aesop.iep.edu.gr/), καθώς και o άλλου κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού από το διαδίκτυο. Σημείωση: Οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου του σχ. έτους 2019-20 θα πρέπει να κρατήσουν το Φάκελο Υλικού: Αγγλικά Γενικού Λυκείου 2 για να το χρησιμοποιήσουν και στη Γ΄ Λυκείου για το σχολ. έτος 2020-2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου