Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Επιμόρφωση των Ambassadors T4E 1&2 Νοεμβρίου 2019


Στον φιλόξενο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση των Ambassadors T4Europe. 

Τέσσερις Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοπονήσσου συμμετείχαν στην πρώτη αυτή συνάντηση των Ambassadors: Νικόλαος Χριστόπουλος ΠΕ01, Ευστρατία Λιακοπούλου ΠΕ86, Γεωργία Καρούντζου ΠΕ70 και Ουρανία Σαρρή ΠΕ06.

Το Τ4Europe έχει πλέον ενταχθεί στο Erasmus+  Δράση KA3 με τον τίτλο Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture αποκτώντας έτσι νέες διαστάσεις και προοπτικές.

Οι εξαιρετικές συμμετοχές στην συνάντηση αυτή προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερα αξία στο πρόγραμμα αλλά και αυξάνουν την ευθύνη όλων των συμμετεχόντων ως προς την επιτυχία του.  

Εκτός από την Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος κα Φωτεινή Ασδεράκη,  Αν. Καθηγήτρια, Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, που μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αξίες, θεσμικό σύστημα και δημοκρατία,  είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ομιλητές όπως: 
 Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του προγράμματος,
 Άρης Περουλάκης, τ. στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, τ. στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εισηγήσεις για τις  Σύγχρονες εξελίξεις στην ΕΕ και τον ρόλο της Ελλάδας,
 η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μας μίλησε για Τα ευρωπαϊκά πλαίσια DigComp2.0 - DigCompEdu: Ψηφιακές δεξιότητες για τον ενεργό πολίτη
Η Κα. Τόνια Παπατριανταφύλλου,  Συντονίστρια του ΥΠΑΙΘ για το Erasmus+ KA3 "T4E", Γραμματεία Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπ/σης - Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Κα.
Βέρα Δηλάρη, Msc, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας μας μίλησαν για τους  Στόχους  Βιώσιμης Ανάπτυξης ως μέσο για την καλλιέργεια του παγκόσμιου πολίτη.
Ο Καθηγητής Παναγιώτης Γρηγορίου από το Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Έδρα Jean Monnet, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του προγράμματος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Παναγιώτης Πασσάς Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπ/σης, ΥΠΑΙΘ μίλησε για τον ρόλο του ΥΠΑΙΘ στην υλοποίηση του Erasmus+ KA3, Teachers4Europe - Σύμπραξη Εκπαιδευτικών Δικτύων - Βιωσιμότητα του Έργου".

Πρεσβευτές του προγράμματος και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασαν δείγματα των έργων που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές. Ακόμη, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε βιωματικά εργαστήρια.

Στον υπέροχο χώρο του Ιδρύματος Λασκαρίδη παρεβρέθηκε για να χαιρετίσει την εκδήλωση η  Σοφία Ζαχαράκη,  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  ο Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Γεώργιος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Μανώλης, Στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και η Σίσσυ Αλιγιζάκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Σχολικών Κτιρίων Δήμου Πειραιά.

Οι δράσεις του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2020.

Ίδρυμα Λασκαρίδη 
Η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη χαιρετίζει την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου