Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Μπαίνουμε στο πνεύμα του ERASMUS+!

Source


Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα είναι μήνες προετοιμασίας για όσες και όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση στις δράσεις του ERASMUS+. Αυτοί που έχουν ήδη εμπειρία μπορούν να μας βοηθήσουν με τα δύσκολα σημεία της διαδικασίας, ένα από τα οποία είναι και η «ώθηση» που χρειάζεται για να ξεκινήσουμε (όπως να ξεπεράσουμε τα personal inhibitions, να αποδομήσουμε τις πρακτικές δυσκολίες  που μας αποθαρρύνουν).

Βασικά, χρειάζεται να ενημερωθούμε.

Εν αναμονή της εκδήλωσης του ΙΚΥ στην περιφέρεια Πελοπονήσσου, για την οποία γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ., θα υπάρξουν και κάποιες επι μέρους δράσεις για ενημέρωση ανά νομό, εξετάζεται ακόμη από την ομάδα Μπαίνουμε στο πνεύμα του ERASMUS του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και η πιθανότητα διεξαγωγής workshop για όσους θα χρειαστούν βοήθεια στην συγγραφή της αίτησης.
 
Για την δράση ΚΑ1, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος δηλαδή, αυτό που θα σας πρότεινα να κάνετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι να συζητήσετε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας  για να δείτε αν υπάρχει έστω άλλος ένας που να επιθυμεί να συμμετάσχει, οπότε μπορεί το σχολείο να υποβάλει την αίτηση. Εσείς θα αποφασίσετε σε ποιο πρόγραμμα θέλετε να συμμετάσχετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας ή/και τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Αυτά  τα επιχειρήματα θα κάνουν ισχυρή την αίτηση με πιθανότητες για έγκριση.

 Όπως σας έχω ενημερώσει και στο παρελθόν, στον ιστότοπο https://www.schooleducationgateway.eu/el/pub/teacher_academy/catalogue.cfm?fbclid=IwAR2-xApEkcrm85-vwZ6DIIpSqenmaV8z8eClGYLKZvuKUE2yKzbvn_hO7OM
θα βρείτε τον κατάλογο μαθημάτων, ημερομηνίες , χώρα κτλ.

Αν χρειαστείτε βοήθεια γενικότερα, επικοινωνήστε με τον/την Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου που έχει την Παιδαγωγική Ευθύνη της σχολικής μονάδας και αυτός/ή θα ενημερώσει με την σειρά του την ομάδα ERASMUS  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  (στην οποια είμαι μέλος κι εγώ), για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να βοηθήσουμε.

Για τον δικό μας κλάδο, ξεκινάμε από την Αργολίδα, με ημερίδα για την Α/θμια στην οποία θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στο ERASMUS+ αλλά και στο eTwinning. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω τις ημερομηνίες για την ημερίδα της Α/θμιας στην Αργολίδα και έπεται η συνάντηση τη Β/θμιας μέσα στον Νοέμβριο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα: Η συνάδελφος Δέσποινα Χατζηγεωργίου που θα συμμετάσχει στην ημερίδα της Αργολίδας, μας υπενθυμίζει ότι τρέχει ήδη το course  Erasmus+ Funding Opportunities for Schools - 2019 Edition   στην πλατφόρμα Schoolgateway που μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά. Επίσης τρέχουν τα μαθήματα στον σύνδεσμο https://www.europeanschoolnetacademy.eu/courses
Δείτε ποια σας ενδιαφέρουν, ποια τρέχουν τώρα και ποια αρχίζουν τους επόμενους μήνες.

Για περισσότερες δράσεις ERASMUS+ και σε άλλους νομούς (όπου υπάρχει ζήτηση για ενημέρωση στο συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με τις επιμορφωτικές ανάγκες που έχετε δηλώσει στην σχετική φόρμα)  θα σας ενημερώσω εκ νέου.

Stay Tuned!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου